Haal je PE examen voor 2019!

Per 1 april 2017 is de nieuwe PE periode ingegaan. Als adviseur dien je voor 1 april 2019 de benodigde WFT PE examens af te leggen. Alleen op deze manier kun je je beroepskwalificatie geldig houden, en voldoen aan de Permanente Educatie plicht. Zonder geldig diploma, mag je uiteraard niet adviseren! 

 

Inhoud PE examens

In de PE examens komen de meest recente veranderingen op het gebied van wet en regelgeving aan bod. Bestaat een beroepskwalificatie uit meerdere diploma's? Dan wordt er binnen het PE examen getoetst op de meest recente veranderingen van alle onderliggende diploma's. Je hoeft dus niet voor ieder diploma een apart PE examen te behalen.

 

Voorbeeld: 

Bij het afleggen van het WFT Hypothecair Krediet PE examen wordt er getoetst op de meest recente veranderingen op het gebied van wet en regelgeving van WFT Basis, WFT Vermogen en WFT Hypothecair Krediet. Je hoeft dus niet afzonderlijk WFT Basis PE, WFT Vermogen PE en WFT Hypothecair Krediet PE te behalen. Met het behalen van het examen WFT Hypothecair Krediet PE voldoe je automatisch aan de PE verplichting voor WFT Basis en WFT Vermogen.

 

Welk PE examen dien je af te leggen?

Om je beroepskwalificaties geldig te houden dien je PE examens af te leggen. Hierbij is het van belang om het PE examen van de hoogste beroepskwalificatie te behalen. Hiermee voldoe je automatisch aan de PE verplichting voor de onderliggende diploma's. Hieronder sommen we per WFT PE examen op, aan welke PE verplichting je voldoet:

 

 

Gebruik onze samenvattingen

Gebruik onze samenvattingen ter voorbereiding op het PE examen. Ook voor de huidige PE examens hebben we weer de benodigde documenten opgesteld. Je vindt deze in het menu onder WFT PE. Op dit moment hebben we nog niet voor alle PE cursussen een samenvatting geschreven. We zijn hier druk mee bezig. Je kunt een verzoek voor een document indienen op info@wftsamenvattingen.nl. We zullen je dan ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen en verwachte opleveringsdatum.   

 

Wacht niet tot het laatste moment!

Zorg ervoor dat je tijdig je diploma behaald. Dit voorkomt stress. De vorige PE Plus termijn heeft aangetoond, dat de examens niet onderschat moeten worden. En nogmaals... zonder geldige WFT beroepskwalificatie mag je niet adviseren!

 

Bron: CDFD