Wft Hypothecair Krediet Berekeningen 2021-2022

Waardering:
100% of 100
€ 40,00

Vind jij het rekenen lastig? Of heb jij het gevoel dat je de geleerde formules niet in andere situaties toe kunt passen? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de Wft Hypothecair Krediet Berekeningen. Dit is een uitgebreid document waarin we je alles stap voor stap uitleggen. Je leert met dit document echt een hele hoop!

Documenten

Wft Hypothecair Krediet Rekenvaardigheden

Wft Consumptief Krediet

De rekenvaardigheden van Consumptief Krediet zijn onderdeel van het examen Wft Hypothecair Krediet. Het is dus belangrijk dat jij ook deze vaardigheden goed onder de knie krijgt. In de toetstermen van de CDFD kun je terugvinden welke eindtermen er getoetst worden. Wij sommen er een aantal voor je op, zodat je een idee krijgt van wat je qua rekenen moet kunnen:

 • Je moet het inkomen van de klant kunnen berekenen en vaststellen op basis van de meegeleverde bewijsstukken: loonstrook, uitkeringsspecificatie of UPO. 
 • Je moet de kredietsom, het kredietlimiet, de maandtermijn, het contractbedrag en de looptijd kunnen berekenen. 
 • Je moet de leencapaciteit kunnen berekenen, en op basis daarvan de risico's in kaart kunnen brengen. 
 • Je moet de bruto- en nettolasten van een krediet in zowel box 1 als box 3 kunnen berekenen. 
 • Indien een klant zijn of haar aflopend krediet vroegtijdig wenst af te lossen, dan moet jij het bedrag aan te restitueren rente en kosten kunnen berekenen. Dit moet je voor zowel een algehele als gedeeltelijke aflossing kunnen. 

Wft Hypothecair Krediet

In de cursus Wft Hypothecair Krediet leer je verschillende rekenvaardigheden. Het is belangrijk dat jij deze rekenvaardigheden goed onder de knie krijgt. Op het Wft Hypothecair Krediet Examen worden namelijk naar verhouding redelijk veel rekenvragen gesteld. Hieronder noemen we een aantal berekeningen die jij moet kunnen maken, zodat je een idee krijgt van wat je moet kunnen op het Wft Hypothecair Krediet Examen:

 • Je moet de hoogte van het overbruggingskrediet kunnen vaststellen
 • Je moet kunnen rekenen met de normen en voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
 • Je moet kunnen rekenen met het woonquotesysteem uit de TIjdelijke Regeling Hypothecair Krediet (TRHK)
 • Je moet de netto en bruto woonlasten kunnen berekenen op basis van verschillende situaties en scenario's. Denk hierbij aan: arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden en langleven of pensionering. 
 • Je moet een berekening kunnen maken van de heffing van de inkomstenbelasting en de overige belastingen met betrekking tot de financiering en de objecten waarvoor hypothecair kredieten worden verstrekt.
 • Je moet een berekening kunnen maken van de gevolgen voor de inkomstenbelasting van zowel het bezit als de financiering van de objecten waarvoor hypothecaire kredieten worden verstrekt. 

Kortom, het zijn nogal wat rekenvaardigheden die jij moet beheersen. Zorg er dus voor dat je je hier goed op voorbereid! Leren met de Wft Hypothecair Krediet Berekeningen

Wij vinden dat het cursusmateriaal tekort schiet in de uitleg over de rekenvaardigheden. Je krijgt vaak maar één voorbeeld te zien, waardoor je het geleerde niet toe kunt passen. Daarom hebben wij zelf twee documenten opgesteld om jou hier verder mee te helpen. Het document Wft Hypothecair Krediet Berekeningen bestaat uit maar 112 pagina's waarin wij jou alles stap voor stap alles uitleggen!

In de Wft Hypothecair Krediet Berekeningen leggen wij jou stap voor stap uit hoe je rekenvragen moet oplossen. Wij doen dit op gestandaardiseerde wijze: je leest eerst een stukje uitleg, bekijkt vervolgens de benodigde formules, en gaat tot slot aan de slag met de voorbeeld opgaven waarbij stap voor stap wordt uitgelegd hoe je tot de juiste oplossing komt. Bij de voorbeeld opgaven staan de antwoorden dus volledig uitgeschreven. Jij begrijpt dit dus gegarandeerd!

Met deze documenten leer jij dus een hele hoop meer dan in het studiemateriaal staat. Wij hopen dat jij inziet hoe belangrijk een goede voorbereiding is, en er gebruik van maakt. Je zult merken dat jij de rekenvragen op het Wft Hypothecair Krediet Examen een stuk makkelijker en met meer zelfvertrouwen kunt beantwoorden. Haal het Wft Hypothecair Krediet Examen in één keer, zet hem op!

In de Wft Hypothecair Krediet Berekeningen is ook de Samenvatting van de AFM Leidraden omtrent Hypotheekadvisering opgenomen. In 7 afleveringen wordt jou de toepassing in de praktijk meer duidelijk. Zo heb je een goede kans om punten te scoren op de 'vaaridgheden en professionaliteit'-vragen op het examen. Zet hem op!

 

Overige documenten voor het Wft Hypothecair Krediet Examen

Naast de Wft Hypothecair Krediet Berekeningen, bieden wij jou ook een aantal andere documenten aan ter voorbereiding op het Wft Hypothecair Krediet Examen. Zo hebben we een samenvatting geschreven van het hele cursusboek Wft Hypothecair Krediet van NIBE-SVV, en een document met alle actualiteiten opgesteld. Heb jij interesse? Klik dan op onderstaande linkjes!

Bereid jij je graag op een zorgvuldige manier voor op het Wft Hypothecair Krediet Examen? Ga dan voor onze ‘Wft Hypothecair Krediet Voordeelbundel‘. Deze Voordeelbundel bevat alle door ons beschikbaar gestelde documenten voor het examen Wft Hypothecair Krediet tegen een voordelige prijs. 

Extra informatie
Versie Geldig vanaf 1 april 2021 tot 1 april 2022
Aantal pagina's 112
Verzending Digitaal, direct na ontvangst van de betaling
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Veelgestelde Vragen
Ontvang ik de door mij gekochte Samenvatting en/of Overige Documenten per post of digitaal?

Je ontvangt de Samenvatting en/of Overige Documenten als PDF-bestand in je account op onze website. Bij het openen van de documenten wordt om een wachtwoord gevraagd. Dit wachtwoord staat aangegeven in de bevestigingsmail. Lees deze instructie dus goed door!

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Je ontvangt binnen enkele minuten na ontvangst van de betaling een e-mail in je inbox. Hierin staan de instructies voor het downloaden van de documenten. Mocht dit onverhoopt niet gebeuren, kijk dan eerst even in je SPAM of ongewenste items. Kun je hem daar ook niet vinden? Stuur ons dan een e-mail op info@wftsamenvattingen.nl

Kan ik jullie Samenvatting en/of Extra Documenten uitprinten?

Jazeker, je kunt al onze Samenvattingen en Extra Documenten uitprinten. De oefenexamens maak je binnen onze Online Oefenomgeving. Deze oefenexamens kun je niet uitprinten. 

Heb je niet gevonden waar je naar zocht?

Ook beschikbaar in bundel