Wft Zorg Berekeningen 2022-2023

Waardering:
100 % of 100
€ 30,00

Dit document bestaat uit twee onderdelen: Wft Zorg Berekeningen en een samenvatting van het Wft Zorg Adviestraject. Je kunt dit document ook gebruiken als je opgaat voor het Wft Zorg PE Examen. Gebruik het dan om je geheugen op te frissen.

Vind jij het lastig om te rekenen? En loop je hierdoor tegen problemen aan tijdens de cursus Wft Zorg? Dan is dit Wft Zorg Berekeningen document zeer geschikt voor jou. In dit document leren wij jou stap voor stap rekenopgaven oplossen. Dit doen wij op gestandaardiseerde wijze, en in begrijpelijke en duidelijke taal. Na dit document doorgenomen te hebben, kun jij rekenen als de beste!

In dit document is ook het onderdeel 'Wft Zorg Adviestraject' opgenomen. Dit onderdeel geeft je inzicht in de adviespraktijk en leert je de geleerde theorie toe te passen in de praktijk. Met dit document bereid jij je uitstekend voor op de competentie en professionaliteit vragen op het Wft Zorg Examen.

Wat ontvang je van ons?

- Digitale samenvatting (PDF-bestand)

- Optioneel: geprinte versie

- Volledig up to date met de toetstermen van CDFD

- Direct toegang na betaling

Documenten

Wft Zorg Rekenvaardigheden

Op het Wft Zorg Examen kun je veel casussen met bijlagen en rekenvragen verwachten. Het is dus belangrijk dat jij hier goed mee om kunt gaan. Hieronder noemen we een aantal eindtermen met betrekking tot de rekenvaardigheden die de CDFD in haar toetsmatrijs WFT Zorg heeft opgenomen. Zo krijg jij een beeld van wat er van je verwacht wordt op het Wft Zorg Examen:

  • Je moet de premie van verzekeringen kunnen berekenen
  • Je moet de financiële gevolgen van tussentijdse wijzigingen kunnen berekenen (o.a. premierestitutie)
  • Je moet de consequenties van het niet verzekerd en het niet betalen van de premie (inclusief wanbetalerstraject en bronheffing voor de zorgverzekering) kunnen berekenen
  • Je moet de vergoede kosten uit de verzekering kunnen berekenen (rekening houdend met eigen risico, eigen bijdrage etc.)

Ga na of deze onderwerpen voldoende worden besproken in je cursusmateriaal. Twijfel je? Ga dan voor onze Wft Zorg Berekeningen. Hier kun je waarschijnlijk nog een hele hoop van leren!

 

Leren met de Wft Zorg Berekeningen

Wij leren je met het document Wft Zorg Berekeningen alle benodigde rekenvaardigheden voor het Wft Zorg Examen. Dit doen wij omdat het cursusmateriaal naar onze mening tekortschiet in de voorbereiding op de rekenopgaven op het Wft Zorg Examen. In dit document voorzien we je van alle benodigde formules en leggen we je stap voor stap uit hoe je een rekenopgave moet oplossen. Dit doen wij op gestandaardiseerde wijze: je leest eerst een stukje uitleg, bekijkt vervolgens de benodigde formules of stappen, en gaat vervolgens aan de slag met een aantal oefenvragen. Op deze wijze begrijp jij het gegarandeerd!

Het document Wft Zorg Berekeningen bestaat uit 30 pagina's. We bespreken onderwerpen als premie en premierestitutie berekenen. Zo leer je de premie berekenen voor de basisverzekering en aanvullende verzekering. Dit doe je zowel per maand als per jaar. Ook leer je de extra kosten berekenen die ontstaan uit het niet betalen van de verzekering (wanbetaling). Uiteraard leer je ook de uitkering uit de zorgverzekering berekenen. 

Kortom, dit document met voorbeeld berekeningen is enorm aan te raden. Doe er je voordeel mee, maak er gebruik van!

Leren met de Wft Zorg Adviestraject Samenvatting

In deze samenvatting Wft Zorg Adviestraject gaan wij dieper in op de adviesaspecten. Naar onze mening is dit onderwerp te summier besproken in het cursusmateriaal Wft Zorg. Deze samenvatting bestaat uit slechts 10 pagina's, en helpt je bij het vergroten van het begrip voor de competentie en professionaliteit vragen op het Wft Zorg Examen. 

Waar gaat dit document over? In deze Wft Zorg Adviestraject Samenvatting worden de verschillende onderdelen van het adviestraject besproken. We gaan in op de kennismakingsfase, beeldvormingsfase, adviesfase en nazorgfase. In de kennismakingsfase staat het elkaar ontmoeten centraal, wordt het doel van de klant in kaart gebracht en de dienstverlening (verloop proces en kosten) van de adviseur toegelicht.

De beeldvormingsfase bestaat uit twee delen: de inventarisatiefase en analysefase. Er wordt een klantprofiel gevormd en op basis daarvan wordt gezocht naar mogelijke oplossingen. In de adviesfase koppelt de adviseur de gevonden oplossingen terug aan de klant, en geeft hij aan welke oplossing het meest passende is bij de klantsituatie. De klant beslist vervolgens zelf of hij wel of niet ingaat op het advies. In de laatste fase, de nazorgfase, is de adviseur gericht op het up to date houden van de klantsituatie zodat hij kan bepalen of het geadviseerde product nog steeds passend is, of dat er aanpassingen moeten plaatsvinden. 

 

Overige documenten voor het Wft Zorg Examen

Leer naast de Wft Zorg Berekeningen met onze Wft Zorg Samenvatting en Actualiteiten. De Wft Zorg Samenvatting is een uitgebreide samenvatting van het gehele cursusboek Wft Zorg van NIBE-SVV en de Wft Zorg Actualiteiten geven een beeld van alle recente ontwikkelingen op het gebied van zorgverzekeringen. Lees meer over deze documenten door op onderstaande linkjes te klikken:

Bereid jij je graag zorgvuldig voor op het Wft Zorg Examen? Ga dan voor onze 'Wft Zorg Voordeelbundel'. Deze Voordeelbundel bevat alle hierboven genoemde documenten tegen een voordelige prijs. 

Extra informatie
Versie Geldig vanaf 1 april 2022 tot 1 april 2023
Aantal pagina's 42
Verzending Digitaal, direct na ontvangst van de betaling
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Veelgestelde Vragen
Ontvang ik de door mij gekochte Samenvatting en/of Overige Documenten per post of digitaal?
Je ontvangt de Samenvatting en/of Overige Documenten als PDF-bestand in je account op onze website. Bij het openen van de documenten wordt om een wachtwoord gevraagd. Dit wachtwoord staat aangegeven in de bevestigingsmail. Lees deze instructie dus goed door!
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Je ontvangt binnen enkele minuten na ontvangst van de betaling een e-mail in je inbox. Hierin staan de instructies voor het downloaden van de documenten. Mocht dit onverhoopt niet gebeuren, kijk dan eerst even in je SPAM of ongewenste items. Kun je hem daar ook niet vinden? Stuur ons dan een e-mail op info@wftsamenvattingen.nl. 
Kan ik jullie Samenvatting en/of Extra Documenten uitprinten?
Jazeker, je kunt al onze Samenvattingen en Extra Documenten uitprinten. De oefenexamens maak je binnen onze Online Oefenomgeving. Deze oefenexamens kun je niet uitprinten. 
Heb je niet gevonden waar je naar zocht?